Az Egeszsegpartner.hu a legjobb vásárlási élmény érdekében cookie-kat használ. Mivel Ön igénybe veszi szolgáltatásainkat, feltételezzük, hogy elfogadja a cookie-k használatát. Valóban elfogadja? (Döntését bármikor módosíthatja.)
Menü

doTERRA illóolajok Alkalmazása és Adagolása

Használati módok

Önállóan és komplex keverékek formájában is alkalmazhatók, a használójuk tapasztaltságától és a kívánt hatástól függően.

Az esszenciális olajokat általában a következő három módszer egyikével juttatják a szervezetbe: aromatikusan pl. párologtatva, külsőleg a bőrön alkalmazva vagy belsőleg táplálék kiegészítő formájában.

Aromatikusan  

Az aromatikus használat legegyszerűbb módja a belégzés,

amit egyenesen a kis üvegből lélegzünk be vagy egy cseppet öntsünk a tenyérbe, masszírozzuk a tenyérbe és lélegezzük be. Tehetünk egy-két csepp illóolajt a párnánkra a nyugodt alvásért, a gyerek zsebkendőjére csepegtetünk egy csepp illóolajt, amit magával visz az iskolába, és ha kimerült és nem tud koncentrálni ott a megoldás.

Az optimális hatás elérése érdekében használjuk a dōTERRA által megtervezett párologtatókat, amelyek hideg párát bocsátanak ki, így nem pusztítják el az olajmolekulák terápiás minőségét. 3-5 csepp illóolajt teszünk, a párologtatóba ez lehet egyfajta illóolaj vagy kombinálni is lehet többfélét.


 

Külsőleg - bőrön alkalmazva  

Tudta, hogy a bőr szerveink közé tartózik, csakúgy, mint a máj vagy a szív. A testünk egyik fő szerve és egyben a legnagyobb kiterjedésű a bőrünk, melynek számos funkciója van, védelmet nyújt, érzékeli a testünket érő külső hatásokat, szabályozza a testhőmérsékletet.

Ha egy illóolajat külsőleg (a bőrünkön) alkalmazunk, azonnal megtapasztaljuk jótékony hatásait.

Mint minden olyan termék esetében, amelyet külsőleg a bőrön használ, van néhány biztonsági intézkedés, amely betartása lehetővé teszi, hogy élvezze az illóolajok előnyeit anélkül, hogy irritációt vagy érzékenységet okozna.

A hígítási szükségesség szempontjából a doTERRA illóolajok három kategóriába sorolhatóak.

Vannak illóolajok melyeket:

- használat előtt feltétlenül hígítani szükséges - osztályozási címke:  

- érzékeny bőr esetén használat előtt hígítani szükséges osztályozási címke:

- használat előtt nem kell feltétlenül hígítani osztályozási címke:

Ha az illóolajok biztonságos bőrön történő használatáról van szó, az egyik legfontosabb lépés, megérteni a hígítási elveket. Néhányan aggódnak, hogy az illóolaj hígítva elveszíti az előnyeit, azonban, a hígítás valójában a bőrbe történő jobb felszívódást teszi lehetővé, amely még előnyösebbé teszi. Az esszenciális olaj hígítása lassítja a párolgási sebességet, fokozza a bőrbe történő beszívódást, védi az érzékeny bőrt. Mint látható, a hígítás nem vesz el a hatékonyságból, hanem lehetővé teszi a leghatásosabb eredmény elérését. Másképp fogalmazva, azon olajok esetében is ahol az osztályozási címke szerint használat előtt nem kell feltétlenül hígítani az adott olajat, hatékonysági és gazdaságossági megfontolásból használat előtt célszerű (de nem kötelező) hígítani.

Mivel a gyerekek bőre érzékenyebb, gyerekeknél történő alkalmazáskor azon illóolajok is hígítva alkalmazandók, melyeket az osztályozási címke szerint nem kell feltétlenül hígítani.

Az olajok hígításához használjunk jó minőségi növényi olajt pl. a doTERRA frakcionált kókuszolaját.

Hígítási arányok bőrön vagy belsőleg történő alkalmazás esetében:

A helyi (bőrön történő) alkalmazás általában 2- 6 órás időközűként megismételhető,

Akut esetekben 20 percenként ismételhető meg a terápia.

Olajok, amelyeket minden esetben hígítani szükséges bőrön történő alkalmazás előtt:

Mely testrészeken használjuk az olajokat a legjobb hatás elérése érdekében?

Halánték, nyak, fül mögött, tarkó - Az olajok alkalmazása eme területek bármelyikén segít megszabadulni a napközben felgyülemlett stressztől, feszültségtől, nyugtalanságtól.

Has- Használjuk az emésztő szervek tájékán az egészséges működés támogatására, illetve segít enyhíteni az alkalmi emésztési zavarokat. Az illóolajt az óramutató járásával megegyező irányban kell bemasszírozni.

Mellkas- Az illóolajok hűsítő és élénkítő tulajdonságai segíthetnek a tiszta légzés érzésében, ha külsőleg alkalmazzák a mellkasra. Amikor az illóolajokat mellkason alkalmazzuk, egyidejűleg élvezhetjük az olajok aromás előnyeit is, mivel belélegezzük az elpárolgó olajok illatát.

Talp- A talp ideális hely az illóolajok használatához, mert az illóolajok a talpba gyorsan beszívódnak. Ha először próbálja ki az illóolajokat, vagy a gyermekek esetében, a talp jó hely a kezdéshez, mivel a talpon a bőr nagyon vastag így kevésbé hajlamos az érzékenységre.


Belső alkalmazás  

Figyelem! Bár Amerikában és Franciaországban hagyománya van az illóolajok belső használatának, Magyarországon még nem engedélyezett az illóolajok belső használata. Amennyiben valaki belsőleg használ illóolajat azt csak saját felelősségére teheti.

Amennyiben a belső használatot illetően bizonytalan, konzultáljon szakemberrel!

Használhatjuk ételeink ízesítésére, vízbe, tejbe, teába, mézbe vagy növényi kapszulában.

Az alábbi olajak használhatók belsőleg:

Felnőttek esetében 1-2 cseppel kezdjük a belső alkalmazást. 10 évnél, fiatalabb gyerekeknél a belső használat TILOS.

Az alábbi olajok NEM használhatók belsőleg:

   Adagolás

Figyelmeztetés: A hígítási arányokat a belsőleg történő alkalmazás esetén is be kell tartani (lásd fejebb a hígítási arányokat)!


 

Szeretne doTERRA illóolajokat vásárolni? 

Ön is beszerezheti közvetlenül a gyártótól nagyker áron (minimum 25% árkedvezmény a kisker árhoz képest).

Részletek itt:

 Vásárlás nagykereskedelmi áron


 

Bevezetés a doTERRA illóolajok világába - Ingyenes ONLINE illóolaj bemutató

 részletek itt !!! 


 

Tudta, hogy amennyiben webáruházunkban vásárol doTERRA illóolaj termékeket,

illóolaj termékmintát adunk ajándékba? 

Részletek itt:

 Illóolaj termékminták 

 

 

 

 

Nincs megjeleníthető termék.

Keresés